. : prinsesskort : .

Vi lyckades faktiskt klämma in en liten snabbpyssel på lördagkvällen efter mässans stängning. Nu hade jag ju inte så värst mycket att pyssla med mig men... det mesta gick ju att köpa eller "låna" ;0) Så ett litet kort fick jag till.
 
Mycket rosa blev det. :0) Prinsesstämpeln är ifrån WOJ´s nya medeltidsserie och inhandlades på mässan, målad med Promarkers. Text- och swirlstämplarna är ifrån Inkywings.

Vill också passa på att tacka Chruss för det jättefina award som hon gett mig! Tusen tack!! *glad* Jag ska fundera en liten stund på vilka jag vill skicka vidare den till, det finns ju sååå många duktiga tjejer o killar där ute...

Och så har jag återigen hittat på ett sånt där fantastiskt blogcandy, och det här får mig verkligen att drägla!!!

Detta fantastiska godis hittar ni hos Debbie--->

. : kram : .


. : mässa och beskrivning : .

Ja då var jag hemkommen igen efter en trevlig och välfylld helg med massor av trevliga människor och pysselinspiration! Alltid lika skoj med mässa, den här gången behövde vi ju dessutom inte åka så långt, vilket var skönt ;0)
Har fått en del frågor om mått och beskrivning på the-påsen jag gjorde tidigare så jag tänkte försöka mig på en liten beskrivning lägre ner i inlägget för den som vill prova!
I helgen kom min lillebror hem efter ett halvår på resande fot, och givetvis hade syster pysslat ihop en liten överraskning till hemkomsten...

Jag hade laddat ner några av deras bilder från resedagboken, framkallat dom och gjort ett litet minialbum (i storlek 15x15) som ett minne från resan! Här är framsidan. Har gjort egna mönsterpapper med hjälp av cirkelstämplarna från Inkywings.

Har försökt att hålla stilen ren och "grabbig", inuti har jag även lämnat plats för lite egna anteckningar. Här är baksidan på albumet.

Här kommer då den utlovade beskrivningen på the-påsen:

Utgångsmåtten på pappret är 15x25 cm. Biga sedan enligt ovanstående mått. Vik in kanterna på långsidorna, dessa ska överlappa varandra lite. Limma/tejpa ihop denna överlappning (endast överlappningen) och vik sedan längs de resterande bigningarna så att du får till botten på påsen. (är du osäker på hur botten ser ut kan du kolla på min påse i tidigare inlägg)

För att få till vikningen i överkant lär du vika in de fyra hörnen enligt skissen ovan. Sedan är det bara att fästa ihop det med en öljett och dekorera. Vad gäller själva the-påsarna som jag stoppar in inuti så knyter jag ihop dom lite fint och skjuter in dom från sidan. Påsen är så pass stabil att dom inte kommer någonstans, dessutom så behövs inte påsen tas sönder för att komma åt innnehållet, vilket är lite bra tycker jag... :0)

Jag hoppas att ni producerar många the-påsar där ute nu ;0)

Ha det gott!

. : kram : .

. : jubileum : .

Kände att jag bara måste slänga in en bild från förmiddagens äventyr idag. Våran lokala knäckebrödsfabrik (Leksandsbröd) har haft 80-års jubileum idag och en av deras jättesatsningar är något som heter Team Idea Novum. Ett projekt som jag följt från sidan sedan det startade, hästtjej som jag är. Är man dessutom mycket nära vän med en av ägarna till fabriken och även samma person som är ansvarig för samma projekt, som då givetvis också är hästtjej, ja då blir man inblandad vare sig man vill eller inte ;0)
Projektet går ut på att sponsra tre av Sveriges bästa ryttare i sin gren just nu; AnnSofie Oskarsson, Kristian von Krusentierna och Magnus Gällerdal. Idag skulle de vara med på det stora jubileumet och då behövdes givetvis hästar. Och eftersom Magnus lånat Pastell förut så blev det liksom så igen då... Men det var jätteskojsigt, och som vanligt (!) skötte hon sig exemplariskt!!

Magnus och Pastell är närmast kameran.
Det är f-rbannat synd att jag "måste" sälja henne! *suck* Men har man inte tid så har man inte... Och det är bättre att någon annan kan få ha roligt tillsammans med henne än att hon ska stå här och inte få visa vad hon går för. Fina, underbara lilla hästen :0)

Ja, det var allt för nu! Nu ska jag packa in sakerna i bilen och åka på pysselmässa i helgen. Du kommer väl!!?

Trevlig helg!

. : kram : .

. : göra egna bakgrunder med distresser : .

Något som jag personligen tycker är jättekul att göra, men tyvärr inte gör tillräckligt ofta, är egna bakgrunder/mönsterpapper. Och det finns få färger/dynor som fungerar så bra till detta som Distresserna! Tänkte att jag skulle avsluta veckan med att visa hur man kan leka fram egna papper med hjälp av dessa...

Jag använder mig av ett underlägg som egentligen är ett bakplåtspapper i ett teflonliknande material, köpt på ett stort känt varuhus här i grannbyn ;0) Det går givetvis bra att använda andra glatta plastunderlag men det som är bra med det här är att det är värmetåligt, vilket är bra när fönen eller strykjärnet åker fram.
Jag använder mig av Distressdynorna Fired Brick och Mustard Seed och baksidan av ett vitt cardstock papper i storlek 14,5 x 14,5 cm.

Sedan stryker jag med dynorna på teflonpappret och sprutar på vatten med en minimister eller liknande. Spruta så pass mycket vatten att du ser att färgen "pärlar" sig till droppar.

Sedan kladdar jag omkring pappret i färgen så det gottar åt sig ordentligt.

Torka färgen med en embossingfön, det går visserligen bra med en vanlig fön också men jag tycker att de blåser så pass mycket att färgen tenderar att flyta ut. Oroa dig inte för att pappret "reser sig", det plattar till sig när det torkar. Du behöver inte torka det snustorrt...

...för det ska på flera lager färg. Jag kompletterar med att "dutta" pappret i de resterande färgdropparna.

Och sen torkar jag med fönen igen. Sedan är det bara att fortsätta "dutta" och torka tills du är nöjd med färgen. Jag gjorde detta sammanlagt tre gånger innan jag var nöjd.

Och så här såg det ut när jag var klar med grundfärgen.

I nästa steg går jag vidare och stämplar runt kanterna med Mustard Seed-dynan. Stämpeln jag använt är en av Lisas nya, Psyko Cirklar Stor. (en personlig favorit)

Eftersom stämpeln även finns i en mindre modell, Psyko Cirklar Medium, så varvar jag med den också, i samma färg.

Jag avslutar med att färga in pappret med hjälp av en liten svamp. Svampen "duttar" jag på Distressdynan Fired Brick och sedan använder mig av cirkulerande rörelser och jobbar mig utifrån och in på pappret. Tänk på att inte trycka för hårt! Desto hårdare tryck desto mera färg - och det är mycket lättare att ta lite färg i taget och bygga på med mera allteftersom. Jag ser dessutom till att ha lite färg i mitten på pappret och fyller på mer ut mot kanterna.

Och så här blev det när det var klart!!

Sen är det bara att sätta på det på kortstommen och pynta färdigt kortet. Så här fint blev det tillsammans med en av de tuffa Greeting Farm-stämplarna, biljett-stämpeln och lite knappar! Motivet är dessutom färglagt även det med Distresser ;0)

När jag ändå är i farten ser jag till att göra ännu ett kort med Distresser...

...den här gången använder jag mig av de bruna tonerna på Distress-dynorna. Jag börjar med att stämpla en text-stämpel som bakgrund. Jag har använt mig av Julsångstext-stämpeln, den är perfekt i storlek och själva texten syns inte i sammanhanget, så det gör inget att det är långt kvar till jul.. ;0) Jag har använt mig av färgen Old Paper.

Sen kör jag på precis som innan; duttar med svamp på dynan, använder cirkelrörelser och bygger upp färgen utifrån och in. Jag börjar med färgen Old Paper coh fortsätter med Antique Linen och avslutar med Vintage Photo.

Den här gången väljer jag att stämpla kanterna med en swirl-stämpel och färgen Vintage Photo.

Och här är kortet! Har använt mig av en av Greetings Farm stämplarna från arket Miss Anya, denna färglagd med Promarkers. Blommorna är utstansade med Retro-stansarna Medium och Small. Blingpärlor i mitten på de små blommorna och metalldekorationer i de större. Texten är skriven med Mini Alphas vit. Har ni observerat fjärilen?

Det är en av de fantastiska fjärlis-stämplarna jag visade från den nya kollektionen i början av veckan! (Fjärilar Löv Medium)

Hoppas ni fått massor av inspiration till att göra egna bakgrundspapper med hjälp av Distressfärgerna! Möjligheterna är oändliga - så plocka fram dom och börja leka! Lycka till!

Imorgon sätter vi kurs mot Avesta-mässan och jag hoppas ni kikar förbi och säger Hej. Och spanar in alla dom nya stämplarna såklart ;0)

 . : kram : .

. : thepåsar : .

Har skapat en ge-bort-present i formen av en thepåse, och i den presenten finns - ja rätt gissat - thepåsar :0) En perfekt liten gåva att ha med sig när man är bortbjuden eller när man bara vill pigga upp någon med en liten tanke...

Stommen är gjord av cardstock och sedan dekorerad med mönstrade papper från The Robins nest, blomma från Prima, minirosor, band, floss och en av de nya stämplarna från Greetings Farm.

Stämpeln är från arket Miss Anya och är fäglagt med Promarkers.

Minirosorna har fått lite glittereffekt med hjälp av stickles.

Bild på presentinpackningen med thepåsarna inuti. Har knytit ett prickigt organzaband runt thepåsarna för att lyxa till det lite extra! Förutom att presenten är gullig så luktar den dessutom jättegott! ;0)

Hoppas vi ses imorgon igen för då kommer det ytterligare inspiration.

. : kram : .

. : härliga vårfjärilar : .

Här i Dalarna sprirar våren och alla vårkänslorna kommer sakta smygande, och vad är mer vår än när de första fjärilarna tittar fram!

Har använt en av Lisas nya fjärilsstämplar Fjäril Löv svart och stämplat den med Adirondack Espresso direkt på cardstocken. Sedan har jag använt samma stil på fjäril fast Fjäril Löv vit och embossat den på vanligt OH-papper. Och så har jag dekorerat med några söta minirosor (kommer snart att fyllas på med många härliga färger i ebutiken) och lite pärlfloss. Textstämpeln Lyckans fjäril är också en av de nya :0)

En liten närbild på fjärilen!

Imorgon blir det inspiration på temat The!

. : kram : .

. : med motivet i fokus : .

Då var påsken och loven över och vi går tillbaka in i den vardaglia lunken igen. Men här hos Inkywings laddas det för fullt inför helgens mässa i Avesta. Och som ni säkert redan noterat så släpper Lisa inte mindre än 36 nya stämplar i helgen!! Så jag kan ju säga att den här veckan kommer bli full av massor av nya stämplar, både Lisas egna och de nya underbara Greetings Farm stämplarna som kommit in i ebutiken (ni har väl inte missat att det även går att förbeställa alla de nyaste motiven). Så den här veckan kommer att gå i temat Med motivet i fokus ;0)
Så här kommer en liten glimt av vad som komma skall...

Har gjort ett kort med cardstock i tre olika färger i formatet 10x15 med nya stämpeln Stort hjärta med prickar, stämplad med Adirondack Espresso. Textstämpeln Av hela mitt hjärta passar alldeles utmärkt till, också den är ny.

Hjärtat är utklippt och ditsatt på 3d-kuddar.

Här har jag gjort ett liknande kort med Hjärta prickar, Hjärta ränder och Hjärta stjärnor alla i storlek Medium.
Har använt mig av en äldre textstämpel Vänskap är en gåva.

Här har jag valt att sätta både cardstocken och hjärtanen på 3d-kuddar.

Och här är dom båda två tillsammans!
Jag kan lova att det finns många fina hjärtan att frossa i bland dom nya stämplarna. Ja nu har ni fått ännu en lite glimt av det nya, imorgon fortsätter vi på samma tema som Helena visade igår, nämligen Fjärilar. Så se nu till att kika förbi imorgon också! :0)

. : kram : .

. : smygpremiär : .

...ger här en liten smygpremiär för en av Inkywings nya stämplar som släpps till Avesta-mässan!

En av mina favorithänglar, den lilla pojken i regnet! Lite enkelt dekorerad med retroblommor, brads och bling. Pojken är färglagd med distresser på 300 g akvarellpapper.

Den nya stämpeln i närbild! Visst är den underbar! Den kommer jag använda MYCKET! :0)

En dekorerad baksida med mina personliga stämpel.

Ser nu fram emot en skön o ledig helg! Hoppas på lite bättre o varmare väder bara, nu har det varit grått o kallt. Brrr. Tänkte svänga förbi Lisa på söndag, då hon har öppet på lagret. Har några ursöta Greeting Farm-stämplar som ligger och väntar på mig.... :0))

. : kram : .

. : bloggodis jakt : .

Normalt sett så jagar jag inte bloggodis, dels för att chansen att vinna är minimal (ja jag vet att chansen inte blir större när man inte är med ;0)) och dels tycker jag inte om när bloginläggen fylls upp med en massa reklam för bloggodis (skulle kunna lösa det så där tjusigt som vissa gör genom att lägga reklamen i högermenyn men har inte orkat ta tag i det ännu). Men den här gången måste jag göra ett undanrag - för kolla in vilket fantastiskt godis Bev har för att fira 200 000 besökare...

Check in this beautiful site!

För övrigt så sitter jag och leker hela kvällarna med Inkywings nya härliga stämplar som släpps till Avesta-mässan nästa helg. Hela 36 nya vackra motiv o texter!! Håll utkik i bloggen i veckan, för den kommer att krylla av nya motiv...  :0)

. : kram : .

. : härlig vår : .

Ja här har det varit värsta försommarvärmen idag (och igår) och jag blir så bortskämd... Så här ska man ha det när man har det som sämst!! Vi har fullkomligen bott ute och fått en massa trädgårdsarbete färdigt, vilket känns såååå skönt. Men - trots det fina vädret så är det ändå skönt att få komma in till pysselbordet på kvällen ;0)

Gjort ännu ett kort till bra-att-ha korgen. Denna gång med en av de nya fina hÄnglorna. Kortet går i de för mig lite ovanliga färgerna orange o brun.

En enkel baksida!

Nu hoppas jag på fint o härligt väder imorgon också!!!

. : kram : .

. : glad påsk : .

Har precis avklarat en härlig långfredag, med gott sällskap, god mat och härligt väder! Och imorgon är det förutspått sol och värme. Härligt!! Har knåpat ihop den sista påskpåsen:

Den  mysiga björn-stämpeln är från Inkywings, färglagd med Promarkers.

Baksidan på påsen.

Måste också passa på att berätta om dagens inköp!! Vi har idag äntligen införskaffat oss en digital systemkamera... :0) En dröm som äntligen gått i uppfyllelse! Vi har velat och funderat och klämt och känt på så många men tillslut bestämde vi oss för en Sony alfa200. Det som fällde avgörandet var att den är kompatibel med dom objektiv som vi redan har till våran vanliga systemkamera. Så nu har vi tre objektiv; det som ingick var på 18-70 och så dom sedan tidigare på 35-80 + 70-210. Tror ni att vi fotat mycket idag... ;0)

Hoppas ni får en fantastisk påskhelg! Vi ses strax igen!

. : kram : .

. : bra att ha : .

Insåg i helgen att min bra-att-ha korg, som normalt innehåller massor av kort i olika kategorier, börjat sina. Så jag har börjat att fylla på den med lite enklare o neutrala bra-att-ha kort. Här kommer det första:

Har använt mig av papper från MME, spets, blommor från Prima o Papirloftet, cardstock och öljetter och brads.
Scalloped cirkeln är utskuren med sillen.

Sarah Kay-stämpeln "A little help from Margot" är så fantastiskt söt så jag bara dånar! Den är färglagd med Promarkers.

En enkel baksida med min personliga stämpel.

Här skiner fortfarande solen och det är så härligt att kunna vara ute på eftermiddagarna med pojkarna. Det är fortfarande minusgrader på förmiddagarna men snön smälter ändå välldigt fort. Så skönt!
Igår var jag hos Lisa och hjälpte henne att pressa nya stämplar! Det kommer att släppas en massa fina nyheter till Avesta-mässan! De är bara så tjusiga! Ska bli jätteskoj att få sätta tänderna i dom, det är ju snart dags för DT-vecka igen så jag har tänkt att vara lite extra produktiv under påsklovet... :0)

Ni önskas en härlig fortsatt vårdag!

. : kram : .

. : kortskissen : .

Surfade förbi kortskissen.se på kvällsingen idag och fick se att de hade en liten skisstävling där man kan vinna dekorationspaket genom lottning. Självklart vill jag ta chansen, så jag knåpade ihop ett litet bidrag! Lite svårt att fota på kvällen bara så ni får ha överseende med bildkvalitén ;0)

De ursöta ugglorna är en stämpel från Stampendous, köpt hos Inkywings.

Idag har vi faktiskt haft riktiga vårkänningar här. 14 plusgrader och strålande solsken! Vi har varit ute och njutit i det härliga vädret heeela dagen. Håller alla tummarna på att det blir en lika skön dag imorgon!

. : kram : .


. : sommarkort : .

Här kommer en av LOsarna som jag gjorde på pysselträffen. Längtar så efter riktig vår och sommar så jag scrappade övervägande sommarbilder! Tänk - idag tog vi faktiskt fram grillen och grillade korv i kvällssolen, trots massor av snö och lera  :0)

LO utgår från vanlig cardstock och så har jag använt akrylfärg som "fotomatta", tillsammans med blommor , metall och bling. Scrapstämpeln kommer ifrån Inkywings och swirlstämplarna från Stämpelboden.

En detaljbild på blommorna och dekosarna! Har även glittrat till det lite på minirosorna, men det syns tyvärr inte riktigt på kortet...

Nu är det snart dags för sängen, en liten bloggrunda först bara... ;0)

. : kram : .

. : nedkomst väntas : .

Min bästa väninna väntar nedkomst *Any Day Now* (spännande!), så jag har gjort ett litet Grattis-kort. Jag kan ju inte vara helt säker på att det blir en pojke, även om dom tagit reda på könet, så jag väntar med att lägga till texten och den personliga knorren när nedkomsten är levererad ;0)

Papper från Inkywings (Cloud9design) och stämpel från hÄnglar. Stämpelmotivet är färglagt med Promarkers.

Imorgon ska jag med Storebror och byta gips på lasarettet. Han är så förväntansfull över att äntligen få byta ut den stora, tunga blyklumpen!

. : kram : .

RSS 2.0