. : påse steg-för-steg : .

Ja då var det dags för en liten utlovad steg-för-steg beskrivning på gottispåsen! :0)


Det här är de material och verktyg som jag använt mig av: 1 st carstock (12x12), 1 st mönstrat papper (12x12), 1 st papperspåse (11.8x21.5), finns för övrigt att köpa hos Inkywings, samt verktyg, stämplar och dekorationer.

Papperspåsen i sitt ursprungliga utseende.

Börja med att vika ner kanten som hör till botten...

...så att den blir platt och ser lika ut från båda sidorna.

Vik ner öppningen på påsen, 4,5 cm blir bra. Denna sida kommer att bli påsens baksida.

Skär till 4 bitar cardstock. Framsida: 11,8x17,0 cm, Baksida: 11,8x17,0 cm, Öppningens nervikna kant: 11,8x6 cm (tänker du inte dekorera med en bårdstans som jag kan du ta samma mått som nervikningen; alltså 11,8x4,5) och så sedan en "spillbit" på 11,8x4,5, som är till vikningen/bigningen över påsen.

Skär till 3 bitar mönstrat papper. Framsida: 11,2x16,5 cm, Baksida: 11,2x16,5 cm, Öppningens nervikna kant: 11,2x4 cm. Vill man ha en bredare kant av cardstock synlig så kan man givetvis minska ytterligare lite på måtten, men jag tycker att dessa mått blir lagom.

Sedan chalkar jag kanterna på fram- och baksidorna (de mösntrade papprena), med Creamy Brown och Chestnut Roan...

...för att sedan tejpa fast dom på cardstocken, med dubbelhäftande tejp.

Nästa steg är bården på kantbiten som ska sitta på öppningens nervikna kant. Jag har använt mig av Fiskars Threadwater Punch, men det går givetvis lika bra med någon annan stans eller varför inte plocka fram mönster saxen...

Nu har jag tejpat fast det sista mönstrade pappret, efter att chalkat det precis som de tidigare bitarna.

Jag fäster baksidan först...

Sedan tar jag "spillbiten" och bigar två linjer på mitten, med ungefär ½ cm mellanrum.

Se till att vika den i bigningarna och sätt dubbelhäftande tejp eller lim på undersidan.

Fäst den över vikningen.

Fäst sedan den lilla biten på öppningens nervikna kant. Nu är baksidan "klar".

Jag fäster en öljett på öppningens nervikna kant för att sedan fästa bandet i som jag använder för att stänga påsen. Vill man inte fästa bandet med hjälp av öljetten kan man istället häfta fast den, det brukar också bli snyggt.

Det finna många olika valmöjligheter hur man kan fästa bandet i hålet, och jag gör nästan olika varje gång, men nu gjorde jag så här ;0)

Det nedre bandet fäster jag med en bit dubbelhäftande tejp. Denna ände döljs sedan under min personliga stämpel.

Avslutningsvis så dekorerar jag framsidan med mitt stämpelmotiv, här den härlige hÄngel-snigeln (färglagd med Promarkers) och text och dekorationer. Jag väljer att dekorera framsidan innan jag fäster den på påsen. Detta för att jag ska kunna dra igenom ev brads osv genom pappret. Blir enklare så.

Så här blev den dekorerad och klar!!

Och här är baksidan med bandfästning och personlig stämpel!!

Hoppas ni tycker att beskrivningen blev tydlig, annars är det bara att fråga så ska jag försöka svara så fort jag kan. ;0) Tipsa mig gärna om ni gör några egna påsar så kan jag komma över och kika! Vore så kul att få se många härliga gottispåsar!!

. : kram : .

. : bröllopskort : .

Tänk vad skönt det är med pysselträffar!! Visserligen är jag inte en sån person som lyckas massproducera, men det är ju så trevligt och avkopplande att få träffas och pyssla tillsammans. Den här gången "orkade" jag inte släpa med mig allt, vilket då givetvis resulterade att jag fick med mig några "halvfärdiga" alster hem som jag får se till att avsluta härhemma, vid tillfälle... ;0) Men några fick jag klart! Den första som jag visar nu är ett kort efter en skiss som vi alla fick i uppdrag att skapa efter direkt vid ankomst:

Jag passade på att fylla på bröllopskorten inför våren och sommaren. Stämplar från hÄnglar, Magnolia och Tingtura Design.

hÄnglarna är färglagda med Promarkers pennorna.

Baksidan med min personliga stämpel. Bubbelplaststämpeln är från Tingtura Design.

Jag passar på att tacka för alla fina kommentarer om mina påsar! :0)) Pga efterfrågan på beskrivning så kommer jag att i nästa inlägg visa hur jag gör dom, steg för steg med måttbeskrivningar. Så välkomna tillbaka! :0)

. : kram : .

. : present : .

Mmm jag hade massor av idéer för Storebrors presentinslagning till teckningarna (se inlägget nedan), men ambitionerna och idéerna började kännas lite för stora med tanke på tiden på dygnet, så tillslut blev det en ganska enkel lösning. Det blev iaf trevligare än att bara ge en hög med papper ;0)

Mallen till kortet är utskuren med sillen. Sedan är det thickers, mullberry blomma, miniros, dymo, prickigt organzaband och paketsnöre.

Idag är det jobb till sena kvällen som gäller. Tänkte faktiskt ta och stämpla upp en hög med motiv och ta med mig tillsammans med PM pennorna. De sista timmarna brukar kunna bli lite långsamma, så då kanske jag får chansen att färglägga lite ;0) Jag ska ju på pysselträff hos Lisa imorgon!!! (ska bli sååå skönt) Tänkte då liksom att det vore najs att ha lite färdiga motiv klara, även om det sällan blir att jag använder dom iaf... ;0)

Hoppas ni får en trevlig lördagkväll! Jag hoppas jag återkommer efter träffen med massor av nya alster...

. : kram : .


. : flera påsar : .

Japp - många påskpåsar blir det ;0) Men dom är ju så enkla och roliga att göra! Svärmor ska åka ner till småkusinerna i morgon, klart dom ska ha påskpåsar...

En grön härligt vårinspirerad gottispåse! Det färgglada pappret kommer ifrån Bella BLVD.

Stämpelmotivet kommer ifrån Inkywings, färglagd med Promarkers och MCP. Blommorna är utstansade med Retrostansen och så lite bling i mitten.

Baksidan av påsen, med bandstängning och min personliga stämpel.

Nästa gottispåse är också gjord av papper från Bella BLVD. Här har jag även plockat fram symaskinen... Påsen är dekorerad med minirosor, blomma och utstansade Pine-kvistar.

Återkommande påskmotiv ;0) Även denna finns att finna hos Inkywings.

Baksidan i samma stuk som tidigare.

En liten bild på påsarna tillsammans! Färgglatt ska det vara :0)

Nu ska jag försöka pyssla ihop någon slags förvaring till Storebrors alla teckningar (i A4-format) som han gjort till sina kompisar i skolan... Har ingen aning om hur det ska gå till, men det får visa sig eftersom. Några bra tips kanske? ;0)

Lär nog sätta fart snart om jag inte ska behöva sitta hela natten!

. : kram : .

. : minialbum : .

Ja, i veckans utmaning i Femkampen på Hildas Rum så skulle vi göra minialbum, på minst 3 uppslag. Jag hade redan tänkt ut tidigt vad jag ville göra men den här gången var jag en hårsmån från att kasta in handduken. Ett minialbum är ju inget man gör på en kvart direkt, iaf inte jag då ;0) Och det var dessutom min DT-vecka hos Inkywings! Men på något förunderligt vis lyckades jag göra både minialbum och alla mina DT-inlägg! Så här visar jag nu upp mitt minialbum, blir en del bilder dock, he, he

Framsidan på albumet! Jag har gjort ett album om pojkarnas första år tillsammans. Har använt Tingturas runda stämpel för att liva upp bakgrundspappret lite.

Den söta lilla hippon är utskuren med sillen och sedan skuggad med chalks och så lite vita linjer på det...

Första uppslaget innehåller en personlig sida per kille.

Den lilla snurklan är också utskuren med sillen, och sedan har jag doodlat den med vit penna!

De blåa retrolöven är dekorerade med 3d-lack för att få lite extra effekt. De runda cirklarna är utklippta ur mönsterpapper och ditklistrade med 3d-kuddar.

Andra uppslaget innehåller mysstunder tillsammans. (Här har jag även fått med utmaningens bonusprodukt; ett dekorerat gem)

En personlig favorit är detta härliga träd, utskuret med sillen ja ;0) , som jag skuggat och kluddat på.

På sista uppslaget finns ytterligar två bilder på pojkarna tillsammans. Här har jag varit sparsam med dekorationerna och låtit mönsterpappret ta plats istället.

Men jag har ändå smygit in små detaljer, såsom 3d-effekt på ugglorna; genom att klippa ut dom ur pappret och sedan klistra fast dom igen, fast med 3d-kuddar.

Och så avslutningsvis baksidan som bygger på samma färger och stil som framsidan, här med min personliga stämpel.

Lär väl kankse inte vinna några extra poäng på den men jag är jättenöjd att få den gjord, då den genast blivit stort uppskattad av Storebror. Och det var ju det som var meningen! :0)

Ses snart igen!

. : kram : .

. : påskkort : .

Vi avslutar veckan precis som vi började den; med Angie B´s härliga påskstämplar, vårfärger och sparsamt med mönsterpapper och dekorationer!

Angie B stämpeln "Katt på kvast", färglagd med Promarkers och MCP. Det mönstrade pappret är från 7 gypsies (med matchande fram- och baksida), kortstommen är av cremevit cardstock och fotomattorna av svart cardstock.

Mina favoriter Dew Drops Golden.

Stämpelmotivet är utklippt och sedan fastsatt med 3d-kuddar.

Hoppas ni fått mycket av härlig påsk- och vårinspiration under veckan!

Syns snart igen!

Kram Åsa

PS. Glöm nu inte att hänga med på Påskcropen!!! Massor av roliga tävlingar väntar... ;0)

. : fjärilar : .

Även om solen inte är lika värmande idag så fortsätter vi på det härliga vårtemat ändå! Idag har jag använt mig av Lisas fjärilstämpel för att få den rätta vårkänslan.

Kortet är gjort i 10x15 och är gjort av cremevit cardstock, mönstrat papper från 7 gypsies, tyll, pärltråd, fjärilsstämpel och textstämpeln "Vänskap är en gåva".

För att göra fjärilen har jag första stämplat den på cremevit cardstock och fyllt i med Promarker pennan Mustard. Sedan har jag stämplat den på gul cardstock och fyllt i med Promarker pennan Gold. Sedan har jag limmat ihop dom i mitten, vikt upp vingarna samt satt fast brun pärltråd som antenner, för att slutligen sätta fast den på kortet!
Enkelt men effektfullt!

. : kram : .

. : påskpåse : .

Tiden går fort och det står inte på förens det är påsk och påsk innebär påskgodis! Men istället för påskägg har jag valt att använda mig utav påsar. Jag gjorde en hel bunt med sådana till jul och det var väldigt uppskattat, så jag tänkte göra likadana nu. Men om jag ska hinna klart dom alla lär jag sätta fart nu ;0)

Jag har använt mig av de bruna papperspåsarna som finns i butiken, mönstrat papper är från Memory Keepers, orange cardstock, gula och blå/gråa minirosor, retrostansarna Medium och Large, öljetter, Dew Drops Goldenberry, tyll, 3d-lack och den fina stämpeln Ängladocka, färglagd med Promarkers och MCP.

Baksidan av påsen är dekorerad med samma papper som framsidan, min personliga stämpel och band. Bården på locket är gjord med Fiskars Treadwater Punch, snart åter i butiken. Scalloped cirklarna bakom stämpeln är utstansade med Marvy stansar.

En detaljbild på dekorationerna.

Nu ska jag passa på att njuta av den sköna vårsolen. Ses imorgon igen!

. : kram : .


. : falsk akvarell : .

Jag fortsätter på vårtemat både vad gäller stämpelmotiv och valet av färger. Idag tänkte jag använda mig av falsk akvarell tillsammans med några av Tim Holtz stämplarna som Lisa säljer i butiken. När jag gör falsk akvarell använder jag mig av Le Plume pennorna, som går att använda både till att färglägga stämpel motiv med (på ungefär samma sätt som de populäraTombow pennorna) och till att färglägga direkt på stämpeln. Passa på att skynda till butiken, för nu har Lisa ett specialerbjudande20 kr pennan (ord.pris 25 kr/st). Det jag gillar med pennorna är de två uddarna, där den lilla är lämplig till att skriva eller "doodla" med.

Jag har använt mig av Tim Holtz stämpel från arket Natures Moments CMS 001, Le Plume pennorna: NO 12 grey, NO 68 daffodil yellow och NO 96 jungle green, Judi Kins Extra Fine Mist Spritzer (fylld med vatten) och baksidan på ett vanligt vitt cardstock.

Jag börjar med att färglägga "bollarna" med den gråa pennan. Använd den breda sidan på pennan, penseludden.

Sedan fyller jag på lite "slarvigt"  med den gula pennan ovanpå. Detta för att få lite färgskiftningar i motivet. Glöm inte att rita med den gula pennan på ett spillpapper efteråt så att inte den gråa färgen stannar kvar på udden.

Avslutningsvis målar jag med den gröna på stjälkarna.

När färgläggningen är klar sprutar jag med mistern, ungefär två tre gånger, lite på håll för att fukta stämpeln.

Vänta gärna en liten stund innan du stämplar så att du ser att färgerna verkligen smälter i varandra.

Sedan är det bara att stämpla på pappret och göra ett kort av motivet!


Så här blev kortet när det blev klart. Jag har fortsatt på samma tema som igår då jag endast använder mig av cardstock.

Här har jag använt mig av två andra Tim Holtz stämplar, från samma ark. Jag har maskat ihop motiven, där jag stämplat texten med en svart vattenfast stämpeldyna, Staz On, och sedan stämplat med kvistarna som falsk akvarell, precis som ovan.

Hoppas nu ni riktigt känner hur skoj det kan vara med Le Plume pennorna och att göra Falsk akvarell! ;0)

. : kram : .

. : vår : .

Igår mös jag i den härliga vårsolen och lyssnade på takdroppet och drömde mig bort i min längtan efter sommaren. Även fast vi har flera dm snö kvar så infann sig den riktiga vårkänslan för första gången. Denna känsla kommer att inspirera min DT vecka här då den kommer att gå i vårens tecken :0)
Vår för mig är färgglatt och jag börjar veckan med några härliga påskmotiv från Angie B.

Under någon av mina återkommande bloggrundor blev jag inspirerad av att utesluta de mönstrade pappren och bara använda mig av cardstock. Vilket passar sig extra bra just nu när Lisa fått in massor av nya härliga färger i ebutiken!
Som ni ser så har jag utgått från samma skiss när jag gjort korten.

Här har jag använt stämpelmotivet Häxa med kvast och färglagt med Promarkers och MCP-tekniken. Sedan har jag stämplat texten med magnetstämplar och dekorerat med de härliga Dew drops silver. Kortet är gjort i formatet 15x15.

Här har jag använt mig av motivet Häxor i ruta, också färglagda med Promarkers och MCP. Jag tycker att Promarkers ger den bästa effekten när jag vill ha färgstarka och glada motiv! Här är kortet gjort i formatet 10x15 cm.

En närbild på de fina Dew dropsen.

Hoppas ni fått en injektion vår nu och att ni hänger med resten av veckan!

. : kram : .

. : bonustävling : .

Här är bidraget till bonustävlingen i femkampen, där man skulle ha med fem olika detaljer:

Papper från Kaiser, stämpel från Tingtura.

Själv är jag bara lite seg idag. Jag o Storebror hade laddat för myskväll i soffan, då han skulle få vara uppe länge för att se på Melodifestivalen... ack så fel vi hade! Vi fick spendera hela kvällen/natten på akuten i Falun istället efter en vurpa i slalombacken. Så nu ligger han nedbäddad i soffan med gips upp förbi låret. Japp! Ser ut att bli en spännande tid framöver... Stackars kille, lider med honom!

. : kram : .

. : deltävling 3 : .

Oj vad tyst det blev här ett tag... Det var ju inte riktigt meningen ;0) men jag kan tala om att sviterna efter helgens mässa satt i ett tag. Det var fantastiskt trevligt och roligt, men även en hel del jobb såklart! En härlig helg med härligt sällskap! TACK Lisa, Susanne, Ingrid och Sara! 
Har nu återhämtat mig lite och hittat tillbaka till pysselhörnan. Har gjort ett bidrag till deltävling nr 3 i Femkampen på Hildas Rum, Vi skulle altra en valfri förvaring, jag valde att göra en förvaring till mina akrylfärger med hjälp av BIAn. Sedan kunde vi få ett visst antal bonuspoäng om vissa kriterier kunde uppfyllas:


Har även ett bidrag till bonustävlingen men det får jag inte lägga upp ännu.

Ses snart igen!

. : kram : .

. : deltävling 2 : .

Nu har jag knåpat ihop kort till bidrag 2 i femkampen. Vi skulle göra tre olika kort som alla skulle "höra ihop" på något vis, och där det ena skulle ha en annorlunda form. Jag valde att göra två kort i storlek 10x15 och ett sk dragspelskort. Alla i liknande färger o tema.

Här har ni dom alla tre tillsammans! Visst ser de väl ut att höra ihop iaf ;0)

Ett tack kort med stämplar ifrån Inkywings, design Sockergrynet. Texten utskriven med Sillen.

Här har jag använt Fiskars Treadwater stansen och stämplar från Inkywings, Sockergrynets hjärta och så favvisarna prickcirklar.

Det sista kortet bygger på samma tema men jag har spegelvänt det...

Ja nu håller jag tummarna på att det blir omtyckt ;0) Själv laddar jag för fullt inför mässan i helgen genom att sitta framför tv´n och packa tags i småpåsar för glatta livet... Ska iaf bli oerhört spännande att få uppleva mässan live, om än på andra sidan bordet! :0) Hoppas vi ses där!

. : kram : .

. : utmaning : .

Ja i femkampen på Hildas rum blev vi utmanade att fota en massa knasiga saker... ;0) Här kommer min bild!

Ja ni ser ju som sagt hur mycket tingel tangel vi fick leta reda på! Men jag lyckades faktiskt finna alla 18 (!) sakerna... Nu ska jag se till att bli klar med deltävlingen också, det är ju som sagt mässa i helgen, så tiden är knapp!

. : kram : .

. : sarah kay : .

Här kommer ett nytt kort med ett av favoritmotiven just nu; Sarah Kays underbara stämplar!

Den fantastiskt ursöta stämpeln...

Stämpeln är färglagd med distresser och stämplad på akvarellpapper. Sedan har jag stämplat med swirls runt kanterna och använt mycket chalks.

En detaljbild på några av dekorationerna. Har använt retrostansarna och satt brads i mitten. Blommorna är också stämplade med swirls och sedan chalkade.

Baksidan med min personliga stämpel.

Hoppas ni får en fortsatt lugn o skön söndagkväll!

. : kram : .

RSS 2.0