. : greeting farm max : .

Har genast skaffat mig en ny favorit bland Greeting Farm stämplarna. Jag känner ibland att det är svårt att hitta stämplar som passar killar, som är så där lagom gulliga. Men nu har jag hittat en... :0)


Det här motivet färglade jag när jag demade på Avesta mässan förra helgen.
Det är färglagt med Promarkers och ala papper och dekorationer finns att hitta hos Inkywings.


 
En närbild på motivet. Här har jag använt mig mycket av Promarkers Blender-penna.

Nu ser jag fram emot lite valborgsfirande imorgon!! :0)

. : kram : .

. : mässa i avesta : .

I helgen har jag varit med Inkywings-Lisa och DT-kollegan Susanne och jobbat på pysselmässan i Avesta. Det var ju ett tag sen sist och jag hade verkligen sett fram emot att få kommma iväg för lite inspiration och trevligt sällskap! Det var fantastiskt trevligt och roligt!! :0) Det är alltid lika skoj att få komma iväg med Lisa och Susanne. Sen så blev det lite shopping också såklart. Inte så jättemassor egentligen men de nya distressfärgerna fick följa med hem samt en hel del papper...

Medans jag var och roade mig i Avesta så fyllde min mor 60 år, så jag såg förstårs till att styra upp present och kort innan jag åkte. :0)


Ett enkelt stilrent kort till min älskade mamma!


Kortet är gjort med papper från Maja Designs senaste kollektion. Underbara färgmatchade papper. Blommor, löv och rosor från Inkywings. Stämpel från Easer.


Insidan i samma stil.
Vi gav mor och hennes karl en övernattning i minisvit på hotell och en trerätters middag på en jättemysig reastaurang i Gävle. Restaurangen "hittade" jag och min sambo när vi bodde i Gävle förra året. He-elt fantastiskt god mat o service. Och mysigt! Helt klart värt att rekomendera om ni är i Gävle nån gång!! (den heter Matildas)


Och så baksidan med min personliga stämpel.

Är riktigt, riktigt pysselsugen efter helgens äventyr så det lär dyka upp fler projekt här under veckan. ;0)

. : kram : .

. : minialbum : .

Jag tänkte avsluta veckan med att fokusera på lite nyheter som kommit in i e-butiken senaste veckorna. Jättehärliga nyheter om du frågar mig! :0)

Jag är ju egentligen en renodlad kortmakare, scrappar gör jag nästan "aldrig". Önskar jag kunde (!), men jag får liksom inte till det... Däremot tycker jag om att göra minialbum - gärna i 15 x 15 cm format. Blir ju nästan som att göra kort, fast med foton istället för motiv... ;0)

Den här gången har jag använt mig av en Tim Holtz nya dies. Ni har väl inte missat dessa skönheter!? Det som är så bra - förutom att de är snygga förstårs - är att det dessutom går att stansa ut ur riktigt tjocka material. Här har jag använt mig av File Tabs för att göra flikar på mitt minialbum.

Jag har dessutom endast använt mig nästan uteslutande av papper från Bo Bunnys nya kollektion MAMARAZZI. Papper som passa alldeles utmärkt med Tim Holtz temat!


Framsidan på minialbumet.

Här har jag använt mig av pappret MAMMARAZZI Tabloid, både på fram- och baksidan. Jag har valt att vara sparsam på dekorationer för att i första hand framhäva både papper och foton.En av de nya Tim Holtz dekorationerna som kommit in, i form av charms med bokstäver i.


Här är en närbild på de utstansade flikarna. Diesen är kompatibla med Sizzix stansmaskiner.
Som stängningsanordning på albumet har jag använt mig av Tim Holtz Hitch Fasteners.Insidan är dekorerad med papper MAMARAZZI Aperture. Här har jag även använt stämplarna "Du är en stjärna" och stjärnorna "Stjärna med stjärnor" och "Stjärna med snören" och sedan dekorerat hörnen med skruv-brads.Sista uppslaget med papper från GLITZ Vintage Love - Polka, också en nyhet i e-butiken. Har sedan dekorerat med samma stjärnstämplar som i övriga albumet.Avslutningsvis baksidan av albumet.

Sedan vill jag passa på att påminna om att det är mindre än en vecka kvar till Avesta-mässan!! Det går fortfarande att förbeställa för uthämtning under mässan, sista dagen är i morgon måndag (19/4). 
Större delen av Inkywings-teamet kommer att vara där under helgen. Jag hoppas vi ses där! :0)

Kram Åsa

. : promarkers # 2 : .

Så var det dags för lite mera tips för Promarkers! Idag tänkte jag visa hur man kan använda Blender-pennan.
Blender-pennan är en penna med ofärgat tusch och används främst för att tunna ut eller blanda de befintliga pennorna. Den kan till en början upplevas lite svår att använda, vilket jag själv tyckte, men med lite övning så är den faktiskt riktigt rolig att använda.
Färgläggning
1. Börja med att lägga grunden med de färger du vill använda. Här har jag använt Apricot till kroppen, Ginger på svansen samt Blossom på kläderna. Lämna vita fält där du vill att de ljusa fäckarna ska lysa igenom. Tänk på att ta små områden i taget så att inte färgen hinner torka!
2. "Skugga" kanterna mellan färgen och de vita fälten med Blendern med små cirkulära rörelser.
3. Lägg på nästa nyans där du vill bygga upp lite mörkare skuggor, för att bygga upp djupet i bilden. Här Ginger, Spice och Rose Pink. "Skugga" hela tiden övergången mellan den ljusa och den mörkare nyansen med den ljusare pennan (i detta fall Apricot, Ginger och Blossom).
4. Sedan går jag över med Blendern på de ljusa områden en gång till.
5. Avsluta med de mörkaste nyanserna; Terracotta och Fuchsia Pink, och "skugga" precis som tidigare med den ljusaste nyansen (här Apricot och Blossom).

Här ser Ni det färdiga resultatet:


Motivet från Greeting Farm.

Ni har väl inte missat alla de nya härliga papprena som kommit in i e-butiken. Både murriga och vårpastelliga. Här har jag använt papper från Bo Bunny - SOPHIE Tickled Pink och SOPHIE Boquet.Ännu en nyhet är Primas alfabetsclearstamps. Du stämplar hela alfabetet direkt och klipper sedan ut de bokstäver du vill ha. Jättesmidigt! Här stämplade med Staz On - Timber Brown på beige cardstock.En till härlig vårnyhet är alla band som kommit in efter CHA-mässan. Jag fullkomligen älskar alla breda, fina band! Här har jag använt Silky Crush - Pink.Slutligen en närbild på det färdiga motivet. Färglagt med Promarkers och Blender-pennan!

Ha en trevlig vårdag i solen! :0)

. : kram : .

. : promarkers tips : .

Den här veckan kommer jag att blanda med både lite roliga nyheter som Inkywings fått in i e-butiken samt lite olika färgläggningstips med mina favorit-pennor Promarkers. Vi börjar med lite PM-tips!

Promarkers är alkoholbaserade, snabbtorkande tuschpennor med två filtspetsar, en fin för detaljer och en bred för att täcka större områden. De finns i 148 olika kulörer vilket ger nästa oändliga möjligheter att skapa egna färger, nyanser, toningar och övergångar.
Promarkerpennan används främst av designers, arkitekter, reklambyråer och tekniska högskolor men har under de senaste åren breddat sin kundgrupp och är nu en mycket populär färgläggningsresurs i hobbybranschen.

Förutom färgläggning av motiv så kan du även använda Promarker till att måla på glas, plast, kermik, trä, metall mm. Med andra ord den ultimata pyssel-pennan alltså! ;0)

Det finns olika sätt att använda Promarkers till färgläggning men de två vanligaste är att antingen använda endast Promarkers eller att lägga grunden med Promarkers och sedan skugga med pigmentrika färgpennor (ej akvarell) som tex Faber Castell Polychromos eller Prisma Color. Och sedan "sudda" ut skuggorna med lösningsmedel och en stompf. (s.k. MCP-teknik)

Jag kommer huvudsakligen koncentrera mig på att endast använda Promarkers.

Några tips innan du börjar:

- Använd vattenlöslig dyna när du stämplar motivet som senare ska färgläggas. Eftersom pennorna är alkoholbaserade så löser de upp färgen i en vattenfast dyna. Min personliga favorit är Adirondackdynan, men det finns flera som fungerar bra.

- Välj papper med omsorg. Olika papper ger olika resultat. Jag tycker bäst om de lite blankare, tjockare pappren då dessa inte gör att färgen "blöder" lika mycket (att färgen flyter ut utanför de stämplade konturerna) och att färgen inte torkar lika fort, vilket ger mig lite mer tid när jag blandar färger och bygger upp olika skuggor.
Dessutom torkar inte pennorna ur lika fort då dessa papper inte suger lika mycket tusch från pennan. Dessa papper finns i givetvis i E-butiken.

Sedan är det bara att sätta igång!


Nedan kommer lite tips på färgkombination på färgläggning av hudfärger:

1. Jag börjar med att lägga en bas med Blush.
2. Lägg Dusky Pink från kanterna och en bit in på motivet. "Skugga" övergången mellan de två nyanserna med Blush med små cirkulära rörelser, så flyter de ihop fint.
3. Lägg Sunkissed Pink närmast kanterna. "Skugga" övergången med Blush.
4. Lägg sedan Pastel Pink på kinderna.
5. Avsluta med lite "fräknar" med en vit penna, här White Opaque Pen.
Klart!

Föra att bygga upp skuggningar med endast Promarkers så är det givetvis lättast att använda sig av många olika nyanser. Men det är inte nödvändigt, då Promarkers har den unika egenskapen att ju fler ggr du målar med en nyans desto mörkare blir färgen! Detta gör att det är en penna som man kommer långt med även om man till en början inte har så många olika nyanser.

Tips 1! Börja gärna med många ljusa färger, då det blir lättare att bygga upp mörkheten succesivt med dessa än med färger som är mörka redan från början!

Tips 2! För att få ett så bra resultat som möjligt, utan att få synliga övergångar mellan nyanserna så gäller det att måla de olika lagrena medans färgerna fortfarande är blöta. Vid stora eller många områden så kan det vara bra att måla klart ett område med alla nyanser innan man går vidare till nästa. För att undvika att färgen hinner torka.

Hoppas nu Ni fått mer kött på benen vad gäller Promarkers samt att Ni fått inspiration att måla lite, trots vårsol och värme! :0)

Mer tips kommer imorgon!

. : kram : .

RSS 2.0