. : svampar : .

Eftersom inte jag hållt på med denna fantastiska hobby så länge så har ju inte jag tillgång till alla gamla härliga små hÄnglar, men jag har turen att känna en som har dom allihopa... ;0) (tror jag iaf, eller hur är det eg Lisa?) Så då får man ju passa på att låna lite när man är där, eller hur? Denna med hÄnglasvamparna är så underbart söt så den kommer jag säkert låna flera gånger!

Denna bakgrund har jag gjort själv, precis som den i tidigare inlägget, med samma teknik. Embossat med clear, distressat och stämplat ovanpå det. Har använt stämplar från Tingtura, Magnolia, Easer och Forma Hantverk.

Motivet är färglagt med Promarkers.

Idag har vi fått erfara, återigen, hur fantastiskt roligt och underhållande det kan vara med en blivande tvååring i familjen! Morgonen började med att Lillebror lånade mammas ridhjälm, "för jag vill minsann också följa med å rida!".

Mammas blivande ryttarstjärna! Vaddå lite för stor?! Inte då!

Sedan medans jag förgyllde morgonen med en ridtur så fick Lillebror, tillsammans med pappa och Storebror, besöka grannens bondgård, vilket bara det i sig är ett äventyr. Men den här gången fick han dessutom sitta i traktorn! Och det, mina damer o herrar, är det bästaste o största i HELA världen - enligt Lillebror själv!

Såååå himlans lycklig!!

Liten man i stor traktor...

Så senare på eftermiddagen fick Lillebror avsluta dagen med en ny leksakstraktor i present. Han kommer garanterat somna gott ikväll! :0)

. : kram : .

. : pysselkväll : .

Hade en toppenkväll igår, då jag tog mitt pysselbagage och stack hem till Lisa för lite socialt umgänge och pyssel. Jättetrevligt! Tack Lisa! Fick två färdiga kort, ganska bra resultat för att vara mig... ;0) Här kommer det första:

Egengjord bakgrund av Distresser och akvarellpapper. Stämplar från hÄnglar, Inkido och Tingtura.

Kortet är sparsamt dekorerat med Grungeboard stjärnor, som är målade med grön akrylfärg. Vissa stjärnor sitter på 3D-pluttar och vissa är streckade med vit penna. Har även klistrat fast några Dewdrops.

hÄngeln är målad med Promarkers, utklippt och ditsatt på 3D-pluttar. (Tack för lånet av stämpeln, Lisa)

Här skiner faktiskt solen från en klarblå himmel och det ser ut att kunna bli en riktigt härlig dag, så vi har bestämt oss för att ta en paus från husrenoveringen och tillbringa dagen på badstranden istället :0)

Ha en bra dag!

. : kram : .

. : blogcandy : .

Ni ha väl inte missat Yolis härliga blogcandy!! Skynda dit och kolla!

. : kram : .

. : manligt grattis : .

Min mors sambo fyller 60 alldeles snart och jag hittade an stämpel där dom bara måste ha tänkt på honom när dom gjorde den ;0) Den är så klockren så att det är skrattretande! Ser riktigt fram emot att få ge honom kortet.

Stämplar från Panduro, Stämpelboden och Tingtura. Papper från 7 gypsies.

Stämpeln är så klockren! Tycker ofta att det kan vara svårt att göra kort till äldre män/killar, korten blir ju gärna lite för gulliga :0) Men dom här stämplarna tillsammans med lite enklare kort blir så lagom!

Insidan med plats för våran grattishälsning! Stämpel från Stämpelboden.

Baksidan med min personliga stämpel.

. : kram : .


. : hÄngel grattis : .

Man måste ju se det positivt, med tanke på hur mycket regn det fullkomligen öst ner närmsta dygnet, så blir det en del pysseltid i alla fall :0) Jag håller som bäst på att organiserar min stämpelförvaring, vilket är ett tidskrävande och ganska tråkigt arbete ;0) så då klämmer jag in en liten "paus" ibland och pysslar ett kort istället.

Ett hÄngel grattis med textstämpel från Easer. Papper från Melissa Frances och Forma Hantverk. Resterande stämplar från Tingtura.

Närbild på blommorna. Utstansade med Retrostansarna. Löv är QK.

Den ursöta hÄngelflickan är färglagd med Promarkers.

Så nu ska jag ladda om batterierna och sätta fart med stämpelförvaringen igen ;0)

. : kram : .

. : maskningar : .

Något jag lärt mig under detta första år som stämplare är att man lätt samlar på sig många maskningsmallar. Iallafall om man som jag tycker om att maska... Dessa har hamnat i en enda stor oreda på pysselbordet. *suck* På mässan förra helgen såg jag både Annas och Mayas tjusiga små förvaringar för desamma och föll direkt. Så nu har jag skapat mig en egen version. :0)

Stämplar från Gorjuss Girls och hÄnglar och papper från jenni bowlin. Den lilla boken är indelad i fyra kategorier; tjejer, killar, djur o natur och övrigt. Boken är skapad med hjälp av BIAn.

Efter tips från Maya har jag slutat använda post-it lappar och börjat använda vanligt papper tillsammans med Tombow lim istället. Fungerar aldeles utmärkt! För att limmet inte ska torka ur helt så förvaras dom bäst på laminerade sidor, men eftersom jag inte äger någon sådan tjusig maskin använde jag OH-papper istället. Blir i det närmaste lika bra.

Det är mycket mindre platskrävande och riktig inspirerande med denna förvaring istället för den tidigare mycket mer kaosartade förvaringen. ;0)

. : kram : .


. : drake : .

Först vill jag börja med att tacka för all respons för promarkers-beskrivningen i inlägget innan. 1000 TACK! Så roligt att få chansen att inspirera någon på vägen :0) I helgen fyllde min gudson 3 år och jag kände direkt att jag ville lifta en idé som jag sett hos mig underbara DT-kollega Maya! En hÄngel-drake... i dubbel bemärkelse.

Motivstämpeln är ifrån hÄnglar o stÄnglar och textstämpeln är ifrån Inkywings. Brads och papper är också ifrån Inkywings :0)

Motivet är färglagt med Promarkers - såklart ;0)

Insidan av kortet med den lilla grattishälsningen.

Baksidan med min personliga stämpel.

. : kram : .

. : promarkers - tutorial : .

Jag tänkte avsluta veckan med en liten genomgång av Promarkers pennorna samt även ge lite tips om hur man kan färglägga motiv med dom samma. Promarkers tillverkas av Letraset och är alkoholbaserade pennor med två olika tjocklekar på spetsarna - en för detaljarbete och en för färgläggning av större ytor. En avgörande skillnad mellan Promarkers och "vanliga" tuschpennor är att det inte blir randigt när man målar utan färgen flyter ihop och blir jämn. 
En annan klar fördel är att man kan använda Promarkers på dom flesta material såsom papper, vellum, metall, plast, OH/overlay, foton, glas, trä, keramik, tyg mm. Vad gäller typ av papper som är bra att måla på så rekomenderas lite tjockare vita papper med en lite glattare yta än vanliga. (finns i ebutiken) Många tycker också om att använda albumpapper, men dessa tenderar att suga lite mera färg och torkar då mycket fortare, vilket kan göra det lite svårare när man färglägger motiv.
När det gäller själva färgläggningen så finns det lika många sätt som användare men ofta börjar man med att "grundmåla" med ett lager färg för att sedan måla skuggorna efteråt. Det enklaste sättet är nog att måla med samma penna i flera lager för att få fram skuggor. Ett annat sätt är att istället skugga med en något mörkare nyans än grundfärgen och sakta bygga upp djup i bilden. Jag använder mig av en kombination av båda:

Eftersom pennorna är alkoholbaserade är det viktigt att använda en vattenlöslig dyna, för att inte riskera att motivets konturer flyter ut. Rangers Adirondack dynor är toppen att använda med Promarkers. Börja med att stämpla upp motivet på ditt papper.

Jag använder Blush, Dusky Pink och Blossom när jag färglägger hud.

Jag börjar med att grundmåla all hud med Blush.

Sedan målar jag hela ytan med Blush igen (jag tar ansiktet först) för att blöta upp ytan. Sedan skuggar jag med Dusky Pink och Blossom. Jag "suddar" övergången mellan alla nyanser med Blush, för att få dom att flyta samman och inte skapa skarpa kanter. Tänk på att Promarkers färgen torkar ganska snabbt, så det gäller att vara lite kvick :0) Hemligheten med att få det att flyta samman fint mellan nyanserna är att jobba medans färgen är blöt!

Nästa steg blir håret. Jag tänker göra mitt motiv brunhårigt och väljer färgerna Sandstone, Cinnamon, Cocoa och Burnt Umber.

Jag börjar med att grunda hela ytan med Sandstone.

Sedan väljer jag att jobba med en del av håret i taget, så att jag hinner måla medans färgen är blöt. Här har jag valt den vänstra delen av luggen, som jag målar ännu en gång med Sandstone.

Sedan skuggar jag med Cinnamon...

...och sedan "suddar" jag övergången med den ljusare pennan Sandstone. Här ser ni tydligt, om ni jämför bilden ovan med denna, hur effekten blir av själva "suddningen". Här är färgen fortfarande blöt, själva övergången/"suddningen" bleks ju mer färgen torkar.

Sedan fortsätter jag på samma vis och fyller på med nästa färg; Cocoa - och "suddar"...

...och sist Burnt Umber - och "suddar".

Sedan bygger jag vidare på samma vis över hela håret. Så här ser det ut när det är färdigt!

Kläderna tänker jag måla blåa och lila. Till dom blåa använder jag färgerna Pastel Blue, Blue Pearl, Cornflower och China Blue.

Jag börjar med att grundmåla mina blåa fält med Pastel Blue.

Sedan gör jag som tidigare; bygger på med Blue Pearl - "suddar", Cornflower - "suddar" och avslutningsvis China Blue - och "suddar". Här ser ni skillnaden på den grundmålade ytan och den färdiga ytan.

Till dom lila kläderna använder jag Lavender, Lilac, Amethyst och Aubergine.

Till dom större ytorna så använder jag alla fyra färgerna (muffen och öronlapparna), men till dom små och pilliga så använder jag oftast bara dom tre första (halsduken och strumporna), det brukar räcka.

Resterande av ytorna ska vara vita, men eftersom jag personligen tycker att det kan kännas lite platt om det bara lämnas omålat så väljer jag att måla dom med färgen Ivory.
 
Här ser ni skillnaden från bilden ovan...

För att bilden ska "ploppa" ut lite från pappret så ritar jag runt motivet med en ljus grå nyans. Jag har här valt färgen Ice Grey 1.

Här ser ni effekten.

Avslutningsvis använder jag en vit penna för att få dit lite blänk för ytterligare skuggeffekt. Jag använder Sharpie Extra Fine som är en personlig favorit!

Ett tips när man ska rita blänk; försök tänka på varifrån ljuset kommer (hur ni har skuggat).

Och här är slutligen den färdiga bilden, bara att fästa på det tänkta kortet!

Det är lite svårt att förmedla färgläggning på det här viset, det är alltid lättare live. Men jag hoppas ni fått lite nyttiga tips och ideér på hur man kan färglägga med Promarkers. Så - plocka fram pennorna och börja leka! Lycka till!

. : kram : .


. : påskort : .

Igår kväll när regnet öste ner och det blixtrade och åskade utanför fönstret, satt jag inne och myste och pysslade lite. Ska på 90 års (40+50) kalas idag och ville ha ett kort som inte var "vanligt" men som ändå inte är så invecklat att göra, jag har ju en tendens att alltid vara ute i så god tid...hmmm ;0) Så då fick det bli ett påskort! Det är väldigt enkelt att göra: ta en påse (jag har använt en av dom bruna papperspåsarna som finns i ebutiken), vik den på mitten med botten innåt och dekorera! Superenkelt!

Så här ser framsidan ut! O står för Ola och A för Annika. Alla papper och dekorationer i kortet är från 7gypsies och Tim Holtz. Det vänstra nedre hörnet är stämplat med Gammalt brev och embossat i guld.

De utstansade bokstäverna är pyntade med 3D-lack för att få en lite finare yta. &-tecknet sitter dessutom på 3D-kuddar.

Så här blir insidan av kortet. Delen längst till vänster är botten på påsen och under den blir det plats för lite "dold" journaling eller en personlig hälsning.

Här är den personliga hälsningen, enkelt dekorerad med en liten swirl.

På bottendelen har jag embossat den nya stämpeln Grattis på din stora dag - stor med guld. På högra sidan har jag använt chipboard siffror från Making Memories.

Chipboard siffrorna är målade med Crackle Paint och sedan chalkade med bruna dynor och fastsatta med 3D-kuddar.

Inuti själva påsen finns det en tag "gömd" med en ytterligare hälsning. Det roliga med påskort är att man får plats med flera tags om man vill. Men för mig räcker det med en.

Själva tagen med födelsedagshälsningen (presenten är ett bidrag till deras framtida Barcelona-resa). Swirlstämpeln kommer från min privata stämpelsamling, men bling och band finns i ebutiken.

Baksidan av kortet. Här är stämpeln Gammalt brev embossat i guld i det nedre högra hörnet, i samma stil som på framsidan.

Hoppas jag inspirerat Er till att göra lite påskort nu! :0)

Lycka till!

. : kram : .


. : sommargrattis : .

Blev riktigt inspirerad av den härliga sommarvärmen och ville göra ett grattiskort i sommrigt tema. Och vad passar bättre än de nya Greeting Farm stämplarna; Anya kitet Rain Snow Shine.

Anya-stämpeln är färglagd med Promarkers, papper från Melissa Frances, blommor från Prima och Retrostans Medium, lite bling och minirosor. Text-stämpeln Grattis på din stora dag - liten är ifrån dom nya stämplarna.

På insidan har jag använt de nya stämplarna Grattisalmanacka, Prickar små och En vän är den som...

En detaljbild på stämplarna och blommorna (lika som på kortets framsida). Den nya textstämpeln är så fin tycker jag!!

Och så avslutningsvis baksidan med min personliga DT-stämpel :0)

Hoppas ni får en härlig fortsättning i värmen!

. : kram : .

. : tags : .

Jag fortsätter leka med distresser, men istället för att göra eget bakgrundspapper så färgar jag in tags som jag sedan stämplar på och dekorerar! Fantastiskt enkelt och roligt att göra. Har man bara fått fram grejorna så kan det bli hur många som helst... ;0)

På den första tagen har jag använt distresser i bruna, gröna och röda nyanser. Jag har stämplat med dom nya stämplarna Ängsröe och Kvickrot och textstämpeln Den som behärskar. I bakgrunden har jag använt stämpeln Gammalt brev och olika Swirl-stämplar. Sedan har jag dekorerat med Rubons, halvpärlor och blommor från Retrostansarna Small och Medium.

På nästa tag har jag använt distresser i gröna och bruna toner och sedan sparsamt dekorerat med Grungeboard och brads. Grungeboarden är målad med akrylfärg och Cracklepaint. Jag har stämplat texten med magnetstämplar. Övriga stämplar är Gammalt brev och Swirlarna.

På sista tagen har jag använt bruna och rosa distresser tilsammans med rosa cracklepaint. Jag har stämplat med Swirlarna och sedan dekorerat med en Primablomma samt blommor från Retrostanserna Medium och Small. Avslutningsvis toppat med lite bling!

På den sista tagen använde jag den nya Almenacks-stämpeln. En snabb favorit!!

Och här är dom allihopa!

. : kram : .

RSS 2.0