. : flaskkort : .

Jaha då var det dags för ännu en kortvikning. Denna är väldigt enkel men effektfull! Speciellt när man vill ge bort en flaska med något spännande innehåll i present ;0) Skriv ut bilden och använd den som mall (högerklicka på bilden, välj spara som...).

Jag har använt mallen och klippt ut tre stycken flaskkort i beige cardstock och sedan dekorerat dom i samma tema.

Vi har varit på bröllop idag och deras present blev tre stycken mycket fina viner som ska lagras i 1, 2 respektive 3 år för bästa resultat. På vardera flaska har vi satt ett kort, där det sedan står att respektive flaska ska avnjutas på deras bröllopsdag det år som det står på kortet! Lite smart tycker jag :0) Denna flaska ska alltså ploppas på den första bröllopsdagen.

Och denna det andra året.

Och slutligen den tredje och sista flaskan.

En närbild på den ena av korten. Jag har använt cardstock, magnetstämplar, chipboardbokstäver (målade med akrylfärg), primablommor, halvpärlor, spets och chalks.

Trevlig fortsatt härlig försommarhelg!!

. : kram : .

. : criss cross card : .

Nästa vikning i ordningen blir ett sk Criss Cross kort. Kortet utgår från ett papper i storleken 30x30 cm som du delar på mitten och sedan klipper och viker enligt följande mall:

Limma ihop de båda hela sidorna på varandra och vik sedan över trekanterna och limma dom längst ner.
Mitt Criss Cross kort ser ut så här:

Ett grattiskort i blå-vita toner. Papper från Lisas rea-låda (både fram- och baksida), blå cardstock, blått organzaband, blåa minirosor och nya textstämpeln Grattiscirkel.

En detaljbild på nya stämpeln och minirosorna.

Kortet som man sticker ner i fickan är av samma papper som ovan (baksidan), vit cardstock som är chalkad med ljusblåfärg, rubons och den nya stämpeln Grattis med infälld text.

Här är båda bredvid varandra.

Baksidan med min personliga DT-stämpel :0)

. : kram : .

. : two way open card : .

Nästa kortvikning kallas på engelska för Two way open card och utgår från ett papper i storleken 30x30 cm. Klipp och vik sedan enligt mallen:

Jag har valt att göra mitt som ett bröllopskort!

Så här ser det ut från framsidan när kortet är stängt.
Papper från Jenni Bowlin, Blommor från Primas Lyxblandning, pärlswirls, spets, brads och bling.

Här är första fliken utvikt och man kan se hela framsidan. Här har jag dekorerat med thickers och minialphas och använt den nya stämpeln Bröllopstårta.

Viker man sedan upp framsidan kan man se hela insidan, med text och personlig hälsning.

En detaljbild på framsidan.

Baksidan med min personliga hälsning.

. : kram : .


. : motivets blogcandy : .

Motivet har blogcandy där dom lottar ut alla sina nya Doraline-stämplar:

Vem vill inte ha dom!!

. : kuvert med kort : .

Nästa kortvikning är egentligen en kuvertvikning, där man lägger ner största arbetet på det egna kuvertet. Mallen utgår ifrån ett papper i storleken 30x20 cm. Biga och klipp sedan enligt ritningen nedan:

Använd gärna ett dubbelsidigt papper så blir även insidan dekorerad och fin! Limma ihop kuvertet i nederkant.

Så här ser mitt kuvert ut när det är ihopklistrat, dekorerat och klart.

Jag har använt nya textstämpeln Grattiscirkel, spets, primablommor från Lyxblandningspåsen, pärlswirls, pärlhattar, organzaband och de nya fina minirosorna. (ni har väl inte missat att det kommit in påfyllning i butiken!)

Inuti kortet har jag också dekorerat med spets.

På själva kortet inuti finns nya prinsesstämpeln.

En sista detaljbild på kuvertet.

. : kram : .

. : kortvikningar : .

Ny vecka, nya utmaningar - och jag tänkte fylla en vecka med olika sorters kortvikningar! De flesta ganska enkla, men som ändå ger det lilla extra som gör att kortet känns lite roligare ;0) Vi börjar med en vikning som kräver ett utgångspapper på 30 x 15 cm (precis som dom vanliga 15x15 cm korten). Biga sedan enligt ritningen nedan:
Vik sedan in vänster och höger sidan så att dom blir som dörrar på framsidan av kortet. Sen kan du klä in de olika sidorna i olika mönsterpapper och dekorera efter tycke och smak!

Så här kan det se ut när det är färdigt! Kortet är ihopbundet med ett grönt organzaband och sedan har jag gjort en etikett med en av Inkywings PiiDesign-stämplar, en scalloped stans och öljetter som jag knytit fast i bandet.

Så här ser det ut när rosetten är uppknuten och kortet är öppet.

Drar man upp kortet helt ser man även insidorna, där jag dekorerat med thickers-text. Inuti har jag använt en stämpel från Greeting Farm och Inkywings egen text-stämpel.

Motiv stämpeln från Greeting Fam är färglagd med ProMarkers, dessa fantastiska pennor :0)

Baksidan av kortet, när kortet är stängt. Om ni tittar noga ser ni att jag fäst organzabandet under mönsterpappret, för att hålla det på plats även när kortet är helt öppet.

Nu hoppas jag att ni fått en liten inspirationskick inför den resterande kortvikningsveckan :0)

. : kram : .

. : gottispåse : .

Här kommer sista bidraget från Morkarla-träffen. Altrade en av mina favvispåsar till en av tävlingarna.

Alla stämplarna kommer ifrån Inkywings. Har lånat Annas stans till dom fina löven - gav ett visst måste-ha begär ;0)
Motivet är färglagt med Promarkers.

Fick faktiskt en hel del gjort igår också, var ju hos Anna-Lena och pysslade, tillsammans med Lisa o Cecilia. Fantastiskt trevligt!! En ny typ av tjejhelg... Hoppas på fler. :0)

Nu laddar jag för besiktning av hästen. Håll tummarna!

. : kram : .


. : grattiskort : .

Ja, så kommer ännu ett kort ifrån Morkarla-träffen. Denna är gjord efter en skiss som Anna gjorde.

Papper från Maja Design, stämpelmotiv från WOJ och text från Easer. Swirlstämpel från Forma. Stämpelmotivet är färglagd med Promarkers!

Själv så är jag såååå trött idag. Har jobbat mitt första nattpass någonsin och det tar nog ett tag att vänja sig antar jag! Blir nog en tidig sänggång ikväll. Måste ju vara utvilad imorgon, för då ska jag o Lisa hem till Anna-Lena och pyssla!! :0) Ska bli fantastiskt trevligt. Sen så är det DT-vecka nästa vecka, så det lär jag nog börja lite smått med under helgen, har tänkt att ha fokus på lite annorlunda och roliga kortvikningar. Det kan ju vara lite skojsigt! ;0)

Så - trevlig kväll på Er!

. : kram : .

. : bröllopskort : .

Å så var man hemma igen efter en helgs fantastiskt pyssel!! Måste ge en stor eloge till Anne o Tussan som ordnade en på alla vis helt otrolig helg :0) Jag är ju inte känd för att vara en jättesnabb pysslare men lite fick jag klart iaf. Detta bröllopskort gjorde jag till en tävling som utgick från en skiss gjord av Tussan.

Papper från Maja Design samt från spillpappershögen. Stämplar från Greeting farm, Stempelglede och Inkywings.

En närbild på bröllopsklockorna, där jag stämplat rosetten en gång till och satt fast den med 3d-puttar för att få en lite djupare känsla.

Inuti kortet syns det blivande bröllopsparet ;0) och deras namn är skrivna med stickers från Basic Grey (Tack Lisa).

En närbild på det söta paret, färglagd med Promarkers.

Baksidan med min personliga stämpel samt textstämpel från Easer.

Just nu är alla pysselsakerna fortfarande nerpackade i väskor, men jag hoppas få upp dom igen under kvällen, har sådan pysselinspiration nu efter helgens pysselmingel :0)

. : kram : .

. : tävlingsbidrag o pysselträff : .

Det blir sällan att jag hinner prioritera olika pysseltävlingar men den här gången gjorde jag ett undantag då Pysseltagen har en kort tävling där du ska göra ett monokromatiskt kort. Jag valde färgen brun...hmmm..inte direkt överraskande kanske ;0)

Stämplarna kommer ifrån Greeting Farm (Inkywings) och Stämpelboden. Mönsterpapprena är hämtade ur spillbitshögen.

En närbild på textremsan, som är fastsatt med öljetter och prickigt organzaband.

De härliga små ekorrarna är färglagda med Promarkers. Kanten är dekorerad med lite expressofärgad Adirondackdyna och ljusbrun Pearlmaker. Minirosorna har fått lite glitter på sig...

Tävlingen håller på ända till den 31/5 och man får dessutom lämna in två bidrag, så det blir säkert ett till om jag känner mig själv rätt - vilket jag nog borde göra vid det här laget, hi, hi ;0)

Ikväll ska jag pyssla ihop ett litet födelsedagskort i färgen rooosa, men imorgon gäller det att packa ner alla pysselsakerna i påsar, för tidigt på lördag morgon går bilen till Morkarla och Tussans o Annes pysselträff!!!! Ska bli så himla skoj! Har hört så mycket gott om förra årets träff så jag är så förväntansfylld... och pysselsugen! :0)

Så jag hoppas återkomma efter helgen med massor av pyssel.

. : kram : .

. : inkywings bloggodis : .

Du har väl inte missats Lisas fantastiska bloggodis i Inkywings bloggen!! Nästan man tror att hon fått storhetsvansinne ;0) Så skynda er dit på en gång, för det här får ni inte missa!!


. : kram : .

. : inspiration : .

I helgen kände jag att jag behövde lite hjälp med inspirationen för att komma igång med mitt pysslande, så jag tog mig ett varv i huset för att se om någonting härhemma kunde ge mig en knuff i rätt riktning. Och tänk så mycket saker som finns runt omkring oss som vi kan använda som inspiration! Jag valde ut en känsla för färgkombinationer som jag fick när jag gick in i Lillebrors rum. Dom gav mig så mycket energi och skaparglädje så jag ivrigt ville sätta igång genast ;0)

Det här är rummet jag fick min inspiration ifrån.
När jag sedan kom att tänka på de fantastiskt tuffa och härliga nya pappren från Prima som jag fått av Lisa - ja - då var det klart! Men det angenäma problemet blev då att dessa papper inbjuds inte att klippa sönder, dom är så fina som dom är...hmmm..och jag som ville göra ett kort. Ja, ja, trots att jag inte är någon scrappare så fick det iaf bli en layout. Det kan vara bra med lite omväxling ibland, och om sanningen ska fram så har jag ganska nyligen framkallat en hel del nya kort på pojkarna. Så så fick det bli! :0)

Pappren är som sagt ifrån Prima, thickers, blingswirl, blommor, blad, brads, öljetter o. bling. Tycker det är så skoj att inte bara använda dom kort där barnen ler så fint. Här är Lillebror jätteupprörd då det är Storebrors tur att åka fyrhjuling :0)

Detaljbild. Journalingen ingår också i Primas serie.

Detaljbild. Mycket 3d-kuddar och lager på lager och så lite bling såklart ;0)

Det var länge sedan jag scrappade, men det var riktigt skoj. Får nog bli några till snart tror jag :0)

Vill också passa på att tacka för alla fina kommentarer!! Dom värmer så! 1000-tack!

. : kram : .

. : vintage kort : .

Jag fullkomligen älskar alla vintage kort/LOs som jag ser ute i cyberrymden, och jag tycker att dom är jätteskojiga att göra själv också - men - det tar sååån lång tid för mig att knåpa ihop dessa kort i förhållande till dom kort jag gör i "vanliga" fall. Så det blir hemskt sällan jag skapar i vintage-tema. Men nu har jag en mycket nära vän som nått det ärorika (?) ålderstrecket 40 och jag tycker att hon verkligen skulle ha ett vintagekort. Så - då var det bara att börja ;0)

Grunden till kortet är ett eget bakgrundspapper där jag gått loss med distresserna och Stempelgledes swirl-stämplar.
Sedan har jag byggt på lager på lager. Textstämpeln är från Stämpelboden.

Här ser ni lite grann hur 3d-effekten gestaltar sig.

Den ursöta hÄngel-flickan är färglagd med Promarkers.

Har använt Tim Holtz Grungeboard Swirl och färglagt med Crackle paint och distresser. Man kan se hur det poppar upp små hemligheter under bakgrundspappret ;0)

Blommorna är utstansade med retrostansarna Medium och Large och färglagda med Le plume-pennor. Sedan har jag använt Pine-stansen och de små minirosorna, thickers och Tim Holtz-biljetter.

Inuti kortet är våran personliga hälsning tillsammans med stämplar från Stempelglede och Stämpelboden.

Och så avslutningsvis baksidan.

Ja, är väl ingen vintage-skapare av rang men skoj är det iaf, lite av utmaning faktiskt! Och sånna är ju alltid skoj att ta tag i :0)

Ha det gott!

. : kram : .

. : stämpelbok och awards : .

När jag var på mässan i Avesta så lyckades jag se något som jag tyckte var jättesmart! Jessica hade gjort en liten bok med Bian, med tomma stämpelpapper i, som hon sedan stämplade o färgläggde i. Jättepraktiskt att ha med sig på träffar! Detta kände jag direkt att jag måste ha :0)

Om man öppnar den från ena hållet så innehåller den akvarellpapper. Dessa papper använder jag till mina distresser och Le Plume-pennor, men det händer även ibland att jag använder dom till Promarkers-pennorna.
Jag har gjort den i storleken av ett halvt A5, vilket är den storlek jag oftast använder mig av!

Om man öppnar den från andra hållet så sitter det fotokartongpapper i den. Dessa använder jag främst till mina Promarkers.
Till omslaget har jag använt papper från Maja Design, swirl-stämpel från Stämpelgledes Grunge collection - embossat i vitt, dymo, brads och texten är utskuren i vit cardstock med Sillen.

Och så här blir det inuti! Anledningen till att jag inte använde Bian utan tog ringar istället är för att jag lätt ska kunna fylla på med fler papper när dom börjar ta slut...

Nu har jag tänkt och funderat på vilka som jag ska skicka vidare awarden till, som jag fick från fantastiska Chruss...Det finns ju såååå många duktiga tjejer o killar som jag skulle kunna välja, men det känns som att jag går på min magkänsla och tar några tjejer, som inte bara är jätteduktiga, utan också fantastiskt trevliga :0)

Maya - Min norska DT-kolega, som skapar heeeelt otroliga kort och alster!
Willea - Ännu en DT-kolega, som scrappar Layouter som jag bara drömmer om att kunna skapa en dag...
Anne - En härlig tjej som gett mig massor av inspiration och ideer, också DT-kolega.
Susny - Ännu en DT-kolega, önskar jag kunde vara lika färggrann som Susanne!
Inola - Ingrid skapar kort som är otroligt vackra och inspirerande.
Carina - En gammal stallkompis som precis fastnat i stämpelträsket :0) Har snabbt blivit jätteduktig!

Ha det gott!

. : kram : .

. : WOJ : .

Här kommer ett kort i samma stil, och med samma papper, som det tidigare. Också med en ny stämpel inköpt i Avesta, men denna gång en ifrån Whiff of Joy.

Stämpeln från WOJ är färglagd med Promarkers. Textstämpeln är från Inkywings. Papper från Maja design.

Stämpeln i närbild. Blommorna är utstansade med retrostansarna och förgyllda med brads och halvpärlor.

Baksidan med min personliga stämpel samt snirkelstämpeln från norska Stempelgledje.

Idag har det återigen varit fantastiskt väder, så idag har vi faktiskt varit ute och "turistat" lite vilket nästan gett semesterkänsla - härligt!!

Trevlig lördagkväll!

. : kram : .

. : ny hÄngel : .

På Avesta-mässan förra helgen släppte hÄnglar-Marie en del nya stämplar, bla ett set med kockar och recept-tema, såå fina - såklart ;0) Och jag fick ju givetvis lov att köpa dessa! Så nu har jag pysslat ihop lite nya kort under långledigheten:

Papper från Maja Design, stämplar från Stempelgledje, Inkywings och hÄnglar. Den lilla kockan är färglagd med distresser.

Blommorna är utstansande med Retro-stansarna medium och small och stämplade med stämplar från Inkywings och Stempelgledje. På dom stora blommorna har jag även lagt på lite glitter. I mitten på blommorna och kortets kanter har jag "duppat" med den härliga Pearlmakern - skojigare leksak finns nog inte :0)

Baksidan är dekorerad med samma papper, Pearlmakern och min personliga stämpel.

Idag har det nästan känts som högsommar ute, helt otroligt!! Hoppas morgondagen blir lika fin. Imorgon så kommer det nya kort på samma tema - fast utan hÄnglar denna gång...

. : kram : .

RSS 2.0