. : promarkers : .

Det här med ordning o förvaring inom pysselbranschen verkar nästan vara lika stort som själva pysslet :0) Och jag erkänner villigt att det delvis är så för mig med! ;0) Kanske inte på alla fronter, då alla mina stämplar just nu ligger i en och samma kartong, i en salig röra, i väntan på att någon vänlig själ ska komma och stämpla upp dom och sortera dom fint i olika pärmar... *ehrmm*
Men jag måste erkänna att det gynnar kreativiteten att jag åtminstone har någon form av system för mina pysselsaker. Jag hade ett - för mig - jättebra system vad gäller mina favoritpennor Promarkers. Men då jag i en och samma smäll köpte 56 stycken nya så sprack liksom systemet plötsligt... Jag har dragit mig för att sortera, göra färgkartor och nya färgkombinationer länge nu, men när mina öppnade lådor med alla 148 (!) pennor välte i bilen och snällt ramlade ut över hela infarten så vart det liksom ett gyllene tillfälle att ta tag i saken... ;0)

Jag förvarar mina pennor i lådan Krus ifrån IKEA. Det är jättebra med genomskinliga lådor som gör att jag lätt lokaliserar just den penna jag är ute efter. Jag använder sju stycken lådor för alla 148 pennor (+inkl. svart och blender). Varje låda har tre separata fack. Avdelningarna går dessutom att ta bort, om man skulle vilja det. Och - ja - det finns lock. Och dessa används numera flitigt!!! :0)

Jag har gjort färgkartor av tags (som är välldigt lika materialet som jag normalt färglägger på). Jag har stämplat hjärtan som jag sedan färglagt och skrivit pennans färgnamn under. Eftersom det fanns plats för åtta hjärtan på tagsen så passade jag även på att sortera färgerna åtta och åtta i varje avdelning i lådorna, efter hur dom är indelade på tagsen. Tänkte att det blir lättare att hitta varje penna så...
Tanken var från början att jag skulle sätta ihop tagsen med en "jumpring", men jag kom fram till att detta systemet gjorde det mycket lättare för mig. Jag vet exakt var pennorna finns.

När jag färglagt hjärtanen så har jag målat två gånger med färgen på högersidan. Då ser jag tydligt hur mycket nyansen ändras om jag färglägger flera gånger. En till fördel med att tagsen inte sitter ihop med varandra är att jag lätt kan ta två olika tags och jämföra färger för att se hur dom fungerar med varandra!

Något som jag också använder en del är min lathund med olika färgkombinationer. Jag har visserligen dom flesta favoriterna i minnet, men med alla dom nya färgerna så blev kombinationerna flera och det vart svårt att hålla isär och komma ihåg. Och ibland så uppstår ju nya favoriter! Så därför skriver jag upp dom allihopa allteftersom jag kommer på dom...

Ja, så har jag organiserat alla mina Promarkers! Hoppas ni fått lite nyttiga tips!
Jag avslutar med lite motiv, självklart färglagda med ovanstående pennor. :0) Dessa motiv ska bli tre stycken kaos-awarder. Men dessa får ni se först i helgen! Ha en toppen fredag!!!. : kram : .


. : whiff of joy : .

Älskar mina woj stämplar! Dom är så roliga att färglägga, och fina att titta på förstårs ;0) Jag tar en liten "paus" från julkortsverkstaden och gör ett "vanligt" kort. Skönt med lite variation.

Ett gulligt kort till en kär vän!
Papper: Bo Bunny, SEI
Cardstock: Kraft
Stämplar: Easer, Whiff of Joy
Dekorationer: Minirosor, Blad, K.blomma, Nål, Organzaband
Färg: Promarkers, Distress Vintage Photo, Staz ON, Adirondack
Övrigt: Martha Stewart Doily Lace

En närbild på lilla söta musen. Färglagd med Promarkers.

Nu är det inte långt kvar till mässan! Vi ses väl! :0)

. : kram : .

. : nya stämplar : .

Hoppas ingen har missat att Inkywings släpper nya stämplar nu på Karlstad-mässan! Dom finns redan att tjuvkika på i ebutiken, men går inte att beställa förenns from nästa vecka. Dom är sååå fina! Älskar dom nya textstämplarna!! :0) Här kommer en liten tjuvkik på några av dom...

Kortet är i storleken 10x15 cm.
Pappper: Cardstock - ljusblå och mörkblå (Inkywings)
Stämplar: Text - Du är en stjärna och Stjärna Snören Sm (Inkywings nya kollektion)
Dekorationer: Primablomma (Inkywings), Ros (Papirloftet), Metallstjärna (Inkywings)
Färg: Staz On - svart (Inkywings), VersaMark - embossingsyna (Inkywings)
Övrigt: Lövstans (Stämpelgården), Embossingpulver - hologrampulver, Colorbox Chalk - charcoal (Inkywings)

Bakgrundspappret är gjort med hjälp av embossing. Pulvret är ett sk hologrampulver, det är som ett genomskinligt pulver fast med glitter i - vilket ger en jättehäftig diskret men glittrande effekt. 

Förutom texterna och stjärnorna så kommer det även en hel del annat smått och gott. Kan bla tipsa om att jag ritat ett par snögubbar, vilket känns jätteskojsigt. Ska bli lite speciellt att få skapa med mina"egna" stämplar... ;0)
Sedan finns det en jätteläcker serie med bilar och 60-tals stämplar!!! *såååå snygga*
Så skynda in och kika!

Själv laddar jag som attans för Karlstad i helgen! Ska som vanligt bli jättekul med mässa, men den här brukar av nån anledning kännas lite extra rolig. Vet inte om det är hotellet, trubaduren på kvällen, maten på kinarestaurangen eller själva mässan som gör det? Kanske an kombination av dom allihopa... ;0))

Ha en bra dag!

. : kram : .

. : kul med påsar, del 3 : .

Då kommer mitt sista projekt med påsar, för den här gången. Jag har gjort ett påsalbum, som ska få fungera som ett slags julkort/julgåva till barnens farmor. Jag har även valt att ta med resten av hennes barnbarn, så hon får med alla i samma album. Jag har använt mig av samma princip som med påskortet fast använt mig av tre påsar istället för en och sedan sytt ihop dom med en "tråd" för att det ska hålla ihop, den blir nämligen ganska tjock... ;0)

Här är framsidan av albumet.
Papper: Webster´s Pages julserie, Papperspåse Kraft (bred)
Cardstock: Kraft och mörkgrön
Stämplar: Långa ord - julafton, Tim Holtz Holiday Hideaway
Färg: Staz On (svart), Distress Vintage Photo, Distress Crackle Paint (vit), Crackle Accent, Liquid Pearl (Ruby Red)
Dekorationer: Grungeboard Minis, Metallramen (Tim Holtz), Metallord (Tim Holtz), Tråd, Halvpärlor (inte i ebutiken ännu), Blommor - Primas lyxblandning, Foam blommor
Övrigt: Embossingpulver Clear, Sanding BlocksMM Edge Scraper, Fernstans (Small)

Här är albumet i sin helhet. Det blir som sagt ganska tjockt, men det tycker jag är en del av charmen!

Första uppslaget med äldsta barnbarnet. Bakom fliken står det "Till våran..."
Alla fotografier är sandpapprade i kanterna och rivna med en Edge scraper och sedan har jag även lackat med Crackle Accent och dragit över med en Distressdyna. Allt för att få dom att se lite slitna ut i kanterna. (ibland är man ju lite knäpp eller hur? ;0)

Andra uppslaget med en bild på dom alla tre tillsammans.

Mittuppslaget med en bild på mitten barnbarnet. Texten "...med en önskan...".

På nästa uppslag finns ytterligare en bild på dom tillsammans. Bakom fliken står texten "...om en..." och på fliken är det stämplat God jul och gott nytt år.

Och slutligen sista uppslaget med sista barnbarnet och texten "...från dina barnbarn."

Varje flik är gjord som en tag som går att dra ut. För en personlig hälsning eller kanske ytterligare fotografier... Jag har valt att ha barnens namn på flikarna, eftersom dom sitter tillsammans med deras bilder.

På själva tagsen har jag skrivit en vacker juldikt.

En bild på tagsen och flikarna.

Och slutligen baksidan på albumet.

Nu hoppas jag bara att svärmor ska tycka om julgåvan också! :0)

Tack för den här veckan! Vi ses snart igen - kanske redan nästa helg på Karlstad-mässan?! :0)

. : kram : .

. : kul med påsar, del 2 : .

Så till nästa projekt med mina påsfavoriter. Den här är ganska given om man som jag tycker om påsar, speciellt som den dessutom kan innehålla något gottis, en liten present eller något annat roligt!

Jag klär helt enkelt in påsen i mönsterpapper och dekorerar efter tycke och smak.
Papper: Bo Bunny - ´Tis the season Treasure, Bo Bunny - St Nick Holly Berry
Cardstock: Vinröd
Stämplar: AB - Tomte med Ren
Dekorationer: Rosblad, Blommor (privata), Minirosor, Halvpärlor (ännu inte i ebutiken), Vinrött sidenband, öljetter (antikfärgade)
Färg: Promarkers, Adirondack Pitch Black, Distress Vintage Photo
Övrigt: Martha Stewart stans (stjärnor) - tillfälligt slut i butiken men nya är på ingång.

Baksidan med min egen DT-stämpel.

En närbild på den ursöta tomten! :0)

Ytterligare en bild på påsen. Nu är det bara att fylla den med en massa gottis!! *mums*

Vill du att gotte-påsen ska hamna hemma hos dig? Skynda dig då över till INKYWINGS BLOGG och kommentera det inlägget senast den 25/10 så lottar jag ut påsen inklusive det hemliga innehållet! :0)

. : kram : .

. : kul med påsar, del 1 : .

Något som jag har en förkärlek till är papperspåsar. Det finns så mycket roligt man kan göra med dessa! Jag tänkte visa några små exempel och jag börjar med ett påskort. Det är inget svårt alls utan det är bara att vika påsen på mitten, med botten innåt, dekorera och det är klart! Enkelt, eller hur? :0)

Här är framsidan på min julpåse. Jag har valt att använda band som låsning av kortet.
Papper: Julpapper & glitterpapper (har ännu inte kommit in i ebutiken, brun papperspåse (bred)
Cardstock: Mörkgrön, vinröd, beige
Stämplar: God Jul - text, En snöflinga, AB - bård med stjärnor, AB - Järneksrosett (stor), Tim Holtz Holiday Hideaway
Dekorationer: Brads (har ännu inte kommit ut i ebutiken), knappar, Scrappers Floss, band, QK snöflinga
FärgDistress Vintage Photo, Staz On Timberbrown, VersaMark vattestämpeldyna (embossing)
Övrigt: Embossingpulver Guld, Embossingpulver Clear, Blomstansar, Scalloped stans (blå), Cirkelstans 1 3/4", Fernstans

Så här ser den ut inuti när den är öppnad. Det som är dekorerat med rött papper är botten på påsen. Den fliken går att "öppna" och bakom skymtar en dörrkrans. Sidorna är embossade med guld tillsammans med härliga stämpelbårder och järnek från Angie B.

På den högra sidan är själva öppningen på påsen och där har jag valt att stoppa in en "tag" med en personlig julhälsning på. Här ser ni den kika ut!

Här är själva tagen. Har embossat snöflingor med embossing Clear och distressat med Vintage Photo. Sedan är texten embossad i guld. Älskar dessa julstämplar från Tim Holtz!!

En närbild på dekorationerna. Här ser ni återigen glitterpappret jag använt! Har även använt det till "julblommorna" som dekorerar framsidan (röd och brun).

Baksidan på kortet, som är dekorerat med min peronliga stämpel.

Håll utkik för snart kommer fler roliga projekt med påsar! :0)

. : kram : .

. : julask : .

Har knåpat ihop en liten julask med butikens nya julpapper från Webster´s Page. Jättefina! För att biga en sådan här ask kan man använda sig av olika tekniker, i e-butiken finns det två olika alternativ: Scor-Pal (som nu finns både i centimeter- och inch-skala) eller en Top Score-bräda. Jag har använt den senare.

Papper: Webster´s Page Swans Lake, glitterpapper
Cardstock
: Beige
Stämplar: Tim Holtz Holiday Hideaway, Långa ord - julafton
Dekorationer: Blommor - Prima lyxblandning, minirosor, Prima löv, paketsnöre
Färg: Distress Vintage Photo, Staz On Timberbrown
Övrigt: Fernstans Small, QK snöflinga

Bild på asken. Dekorationerna går ner på locket.

Låsningen av locket är gjord med en remsa cardstock som sitter runt själva asken.

Insidan av asken är dekorerad med en Tim Holtz stämpel, distressfärg, minirosor och fernkvistar.

En närbild på dekorationerna. Lisa har precis fått in härligt glitterpapper i flera olika färger i lagret. Här har jag använt mig av det vita när jag stansat ut snöflingorna. Perfekt, nu behöver jag inte kladda med glitterlim utan det är glittrat och klart direkt! :0)

. : kram : .

. : halloween : .

Halloween närmar sig med stormsteg och även om traditionen inte är så stor i Sverige så vill jag ändå känna mig lite förberedd. Ifall nån liten själ kommer och knackar på dörren och frågar om Bus eller Godis!? ;0)
Så det blidde en liten godiskista:

Mallen till kistan tror jag bestämt att det är våran egen DT-Anne som ursprungligen skapat! Den är utskuren med Silhouetten.
Papper: Bo Bunny
Cardstock: Svart
Stämplar: Angie B´s Häxa, Pumpor, Fladdermus - stor, Fladdermus - Liten
Dekorationer: Brads - skruvar, band - check
Färgläggning: Promarkers
Färg: Sharpie Extra Fin - vit penna, Cateye - Charcoal, Adirondack - svart

Alla kanter är chalkade med en vit dyna. Spindelnätet och spindeln är ritade för hand med en vit penna.

Texten är utskriven på datorn och chalkad med en svart dyna.

Dom fantastiskt söta fladdermössen är ditsatta med 3d-kuddar. Ögonen har fått en dropp 3d-lack på sig för att få en lite extra förhöjd känsla.

Även insidan på locket har blivit dekorerat med spindelnät och fladdermöss.

En sista bild på hela kistan, med locket på sniskan!

Tack för idag, ses imorgon!! :0)

. : kram : .

. : casper : .

En nära vän till mig har ganska nyligen fått sitt första barn och det måste givetvis uppmärksammas! :0)
Älskar Inkidos stjärnpapper, måste nog köpa flera tror jag, så det fick bli ett kort med dessa på!

Cardstock: Kraftpapper, vinrött CS
Papper: Inkido, Bo Bunny
Dekorationer: Knapp, Scrappers Floss, Skumgummiblommor, tag
Färg: Distress Vintage Photo, Staz On Timber Brown
Stämplar: Magnetstämplar

Idag hoppas jag att jag ska lyckas gräva fram pysselbordet. Operation städning pågår! *suck* ;0)

. : kram : .

. : dopkort : .

I helgen gjorde jag ett beställningskort till ett litet flickdop. Bestämde mig för att göra ett dopklänningskort.

Cardstock: Rosa
Band: Spets (Inkywings), vinrött sidenband (Prickiform)
Blommor: Minirosor (Inkywings), Vita primablommor
Bling: Halvpärlor från Reprint (Stämpelboden)
Dekorationer: Metallhjärta (Inkywings), löv från QK


En detaljbild på kortet. För övrigt ett väldigt enkelt och roligt kort att göra.

Inuti kortet finns det en personlig hälsning till dopbarnet.
Annars är det inte så mycket plats för pyssel just nu. Inte pga tidsbrist utan för just platsbrist :0) Jag insåg att mitt pysselbord inte syns för alla saker som ska samsas på den lilla ytan... Känns det igen?? ;0) Så nu håller jag på med operation städning och organisering *suck* Men det går fort frammåt, och det blir ju trots allt bättre än innan! Och jag misstänker att pyssellusten är gigantisk bara det är färdigt!!

. : kram : .

RSS 2.0